Hovedledningstrase sør er nå åpnet igjen!

Oppdatering på status: Vannet er nå slått på for trase sør, ref tidligere utsendte e-poster. 

VA-laget fikk denne uken låne en kumnøkkel av kommunen, og mens teknisk avdeling var på Bleksli for å avlese vannforbruket var VA-laget nede i kummen på Kavringstrand og åpnet/lukket kranen til sørgående løp.

Konklusjonen er at vi nå ikke lenger har noen lekkasje. Dette betyr at det hjalp at VA-laget har vært rundt og stengt samtlige inntakskranener langs Smalsundet, Sutern sør og Kavringstrand sør. 

Dessverre betyr dette også at noen av VA-lagsmedlemmene nok kommer til å få en ubehagelig overraskelse når de besøker hytta for første gang denne sesongen. 

Som tidligere nevnt – dette gjelder altså kun de med hytter i området Kavringstrand sør, Smalsundet, og søndre Sutern. 

For alle berørte på den aktuelle traseen: Dere MÅ huske å åpne hovedkranene både for vann og for avløp før dere nå igjen tar anlegget i bruk! Dette er veldig viktig, uten dette vil dere ikke ha vann inn, og dere vil få rødblink eventuelt druknet avløpspumpe hvis dere ikke åpner kranene igjen før bruk.

Men en beskjed som gjelder for alle VA-medlemmer er at dere MÅ huske å skru av hovedkranen når dere forlater stedet, både for kortere og for lengre tid. Spesielt viktig er dette selvsagt vinterstid, men  altså noe man må huske å gjøre hele året.

Denne lekkasjen har påført ganske mange arbeidstimer både for kommunen, ulike VA-medlemmer og ikke minst for VA-lagets styre. Samtidig har det berørte området vært uten vann i flere uker, så denne typen lekkasjer får fort store konsekvenser og ikke ubetydelige kostnader for mange parter.

Fra VA-laget sin side avslutter vi nå aktivitetene rundt denne vannlekkasjen, og håper at dette ikke skjer igjen.