Avstengt vanntilførsel Kavringstrand sør, Smalsundet og søndre Sutern

Denne informasjonen berører kun følgende eiendommer direkte:

På Sutern: Søndre Suteren 1 samt Suteren 1.

I Smalsundet: Smalsundet 2-48, altså alle eiendommene  

På Kavringstrand: Kavringstrandveien 52-56

Nesodden kommune har gjort Ildjernet og omegn vann og avløpslag oppmerksom på at de har stengt vanntilførselen på hovedtrase sør, altså Kavringstrand sør, hele smalsundet samt søndre sutern.

Årsaken til dette skyldes at kommunen har oppdaget en vannlekkasje på traseen. 

Ett av våre hjelpsomme VA-medlemmer har inspisert alle de berørte eiendommene for å se etter tegn til utvendig lekkasje, uten å finne noe. 

VA-laget har også vært i kontakt med Arne Rød & Co for å høre om de har utført arbeider på strekket, hvilket de ikke har (de har imidlertid koblet på et nytt medlem på trase nord, men dette er en annen trase og er derfor ikke relevant i denne sammenhengen).

Det som da dessverre gjenstår som sannsynlig årsak er at dette skyldes en vannlekkasje i en av de tilknyttede hyttene. Gitt værforholdene i perioden er det nærliggende å tenke at dette kanskje kan skyldes en vannmåler som har frosset og deretter begynt å lekke når varmegradene har tint opp frosten. 

Som nevnt er vanntilførselen avstengt, og det har den vært siden 26. januar. Nesodden kommune beklager at de ikke har informert VA-laget om dette tidligere. Avtalt rutine mellom VA-laget og Nesodden kommune er at de skal kontakte VA-laget ved slike hendelser, noe kommunen som nevnt beklager at de ikke har gjort i dette tilfellet. 

Det er altså ingen umiddelbar krise med tanke på skadebegrensning. 

Det vil ikke være mulig å åpne for vanntilførselen før lekkasjested er identifisert og avstengt. Vi oppfordrer derfor de som har mulighet til å ta seg en tur ut til eiendommen sin og se om alt står bra til. Vi ønsker også at de som har sjekket gir en kort tilbakemelding til VA-laget på e-postadresse [email protected], slik at vi får en oversikt og status.