Vann og avløp klart til påkobling – hvis DU er klar?

Først og fremst: Les teksten nedenfor svært nøye, og vær sikker på at du forstår innholdet fullt ut før du foretar deg noe mer. Er du usikker så ta kontakt med VA-lagets styre på e-post til va(at)ildjernet.no

VA-laget har nå fått tillatelse fra kommunen til å koble seg på kommunalt anlegg.

Dette betyr at de som har fått godkjent sanitærabonnement og montert vannmåler, gjennomført sluttbefaring og opplæring, samt akseptert leveransen på egen eiendom, vil kunne begynne å bruke anlegget, forutsatt at de selv har sørget for å koble på strøm til kontrollboksen / kvernpumpen.

Dette var mye på en gang, så vi tar det mer detaljert. Følgende forutsetninger gjelder for å kunne koble seg til kommunalt vann- og avløp:

  1. Du må ha engasjert en rørlegger til å søke om sanitærabonnement, og søknaden må være godkjent av kommunen
  2. Rørlegger må ha installert vannmåler hos deg
  3. Du må ha engasjert elektriker til å koble på strøm til kontrollboksen som styrer pumpe og varmekabler, slik at kvernpumpen fungerer. Hvis dette ikke er på plass vil du bare fylle opp kvernpumpen med septik, og drukne elektronikken som sitter i pumpen. Kostnaden for eventuelt å rette opp i dette vil bli fakturert deg direkte.
  4. Du må ha gjennomført opplæring i bruk av anlegget, samt ha hatt sluttbefaring og akseptert leveransen.

De som ikke har montert vannmåler, gjennomført sluttbefaring og opplæring, og de som ikke har koblet kvernpumpe til strømnettet, vil ikke kunne ta i bruk anlegget før disse tingene er på plass.