Vannlekkasje på Ildjernet – Vannet er nå tilbake!

Oppdatering 17. april – vannet er tilbake!

Vi har nå tatt en ny runde og stengt alle bakkekraner på nytt. Denne gangen løste dette problemet, og Nesodden kommune bekrefter nå at det ikke lenger er noen lekkasje. Vannet er derfor skrudd på igjen.

Styret i VA-laget har de siste ukene brukt tilsammen ca. en halv arbeidsuke på å feilsøke samt være i dialog både med Arne Rød & Co samt med Tveter & Lund AS, for råd og veiledning. I tillegg har vi rekvirert dykkere og -fartøy for å søke etter lekkasje i sjøen. Dette har derfor utartet seg til en kostbar affære for VA-laget, målt både i tid og i penger.

Husk derfor å stenge bakkekranene når du ikke er der. Alltid!

Oppdatering 16. april

Arne Rød & Co har hatt dykkere nede og svømt over hele anlegget flere ganger, og kan stadfeste at lekkasjen ikke er i sjøen likevel.

Vi må derfor fortsette søk etter lekkasjen på land, på Ildjernet.

Oppdatering 11. april:

Arne Rød rekker ikke fikse lekkasjen denne uken likevel, men har lovet å komme mandag 15. april for å lokalisere og tette lekkasjen i sjøen.

Oppdatering 8. april:

Vi har kontaktet Arne Rød & Co og bestilt undervannssøk og utbedring, og vi regner med at lekkasjen kan bli fikset i løpet av uken.

Oppdatering 7. april:

Lekkasjen ser ut til å befinne seg i sjøledningen, og vi må bestille dykkere for å ordne opp i dette.

Oppdatering 5. april:

Vi har iløpet av uken stengt alle bakkekraner på Ildjernet og Sutern nord som del av feilsøkingen. Vi har så langt ikke funnet noen indikasjoner på lekkasjer på stikkledninger, men vil fortsette feilsøking utover i helgen. Det vil ikke være tilgang på kommunalt vann nå i helgen, men avløp fungerer som normalt.

Beskjed til VA-medlemmer på Ildjernet, Lindholmen og Nordre Sutern:

Nesodden kommune har idag stengt vanntilførselen ut til Ildjernet og nordre Sutern samt Lindholmen, da det har oppstått en lekkasje i størrelsesorden 6 kubikkmeter i timen på denne traseen.  Det er derfor pr. nå ikke offentlig vann tilgjengelig på denne traseen.

Den mest sannsynlige årsaken til dette er frostspreng og deretter tining på vannmåler eller liknende, på en av eiendommene.

Dette innebærer at VA-laget så snart det lar seg gjøre kommer til å ta en runde og inspisere, samt stenge samtlige hovedkraner på alle eiendommene, for å se om dette stopper lekkasjen.