Nytt driftsavbrudd 23.juni: SPARKELMASSE tetter avløpet fra Ildjernet

Vi har igjen fått et driftsavbrudd på Ildjernetløpet, og Nesodden kommune melder at det er størknet sparkelmasse som tetter avløpet. 
Det burde være unødvendig å si dette, men altså for ordens skyld: IKKE KAST SPARKELMASSE i avløpet. 


De som har engasjert håndverkere: GI KLAR OG TYDELIG BESKJED OM AT DE IKKE MÅ KASTE ANNET ENN VANN OG KROPPSLIG AVFALL I AVLØPET!

Nesodden kommune klarer ikke å løse opp proppen idag, men forhåpentligvis får vi en løsning iløpet av morgendagen, altså onsdag 24.6.
Vi har forøvrig mottatt denne videoen fra Kavringstrand båtforening, som er laget av Oslo vann- og avløp men den er like gyldig for oss:
https://www.facebook.com/Oslovann/videos/3396454200378873/  

Oppdatering 24. juni 2020 kl. 15:43: Grunnet høyt arbeidspress hos Dykkerteknikk AS blir det nattjobbing, og vi regner derfor med at problemet løser seg over natten. For å få en mer stabil driftssituasjon legger vi denne gangen om innløpet slik at det går fra sjø opp på land og ned i pumpekummen. Dette vil være en midlertidig men (forhåpentligvis) god løsning inntil vi har funnet en mer permanent ordning for å unngå de 90-graders bendene som er innstøpt i kommunens pumpestasjon.