Tett avløp på Ildjernet

Oppdatering til saken pr. onsdag 13.5: VA-anlegget er nå i full drift igjen, og kan brukes som normalt.

Oppdatering til saken pr. tirsdag 12.5: Nesodden kommune har holdt på å frese opp løpet nå hele tirsdag, men blir ikke ferdige og kommer tilbake imorgen, onsdag. Rørleggerne fra Nesodden kommune kjenner at det er noe mykt som stopper fresen, og de har derfor mistanke om at det er en klut, våtservietter eller liknende som har tettet avløpet. Hvis dette viser seg å medføre riktighet skyldes dette at det er noen på Ildjernet som har kastet en klut eller liknende i toalettet og forårsaket avbruddet.

Oppdatering til saken pr. mandag 11.5: Arne Rød & Co har inspisert pumpestasjonen på Kavringstrand i morges, og har ved hjelp av videokamera bekreftet at løpet som Ildjernet er tilknyttet er tett. Arne Rød & Co har vært i kontakt med kommunen, som setter igang med å åpne løpet så snart de kan. Det er altså nå opp til Nesodden kommune å løse problemet, og VA-lagets styre kommer til å følge opp saken overfor kommunen.

Opprinnelig sak publisert lørdag morgen:

Til VA-medlemmer på Ildjernet (kun selve øya): Skru av kvernpumpa, og ikke bruk avløp denne helgen! Vanntilførselen fungerer fint, men ikke avløpet.

Pumpestasjonen på Kavringstrand har tre tilkoblingspunkter, og løpet hvor Ildjernet er koblet til er tett. Dette var det samme som skjedde ifjor, og skyldes høyst sannsynlig byggskum fra anleggsarbeidene tilknyttet pumpestasjonen på Kavringstrand som ØPD stod for.

Arne Rød & Co stiller på Kavringstrand mandag morgen (11. mai) for å feilsøke, slik at vi igjen snart kan ta i bruk anlegget. Vi gir beskjed på hjemmesidene når dette er på plass! Inntil videre henstiller vi derfor til at ingen på selve øya Ildjernet bruker avløpet sitt, slik at ikke kvernpumpa overfylles og renner over.