Kontaktpunkt for drift av VA-anlegget

Ved spørsmål rundt drift av VA-anlegget skal Knut Frisell kontaktes på e-post kfrisell (at) online.no, eller telefon 908 39 911.

Driftsavbrudd på hele eller deler av anlegget skal også meldes til ham.

Selvom anlegget er robust vil det fra tid til annen kunne oppstå problemer, noe vi har opplevd to ganger allerede hvor Ildjernet-delen av avløpsanlegget ble rammet. Dette har begge gangene skyldtes propp i den kommunale pumpestasjonen på Kavringstrand. Denne pumpestasjonen er utformet med flere 90-graders bend på rørledningene, noe som dessverre har vist seg å føre til at propper kan oppstå i disse bendene.

Ved slike driftsavbrudd vil mange kvernpumper lyse rødt, og vil slå seg av og på noen ganger for å prøve å pumpe septiken videre ut i systemet. Pumpen vil i disse tilfellene også bråke mer enn vanlig, og vl ha en utpreget «brumme»-lyd.

Driftsavbrudd kan også skje lokalt, ofte i forbindelse med at kluter eller andre typer fremmedelementer er blitt kastet i avløpet. Dette vil medføre at kvernpumpen stanser og lyser rødt, man kan også oppleve at pumpen brummer og prøver å slå seg av og på noen ganger, slik som beskrevet ovenfor.