Status medio april 2019

Styret i VA-laget hadde byggemøte med entreprenør 8. april, og prosjektet går i henhold til fremdriftsplanen.

Så langt er 37 av 64 styringsbokser ferdig montert, og elektriker vil fortsette arbeidet i ukene som kommer. De 18 medlemmene som grunnet flomfare vil trenge en større boks for også å romme strømboks for pumpe må vente litt, da boksene må bygges ferdig før de kan monteres. Dette vil ventelig skje over påske. Det er verdt å merke seg at VA-laget kun leverer styringsboks montert på vegg og tilkoblet VA-anlegg. Tilkobling til strøm er hvert enkelt VA-medlems ansvar.

Sjøledninger er som tidligere nevnt ferdig lagt, og her er det kun etterkontroll og dokumentasjon som gjenstår. Gitt at kommunen og ØPD kan levere vann vil trykkprøving av anlegget starte over påske.  

Mange steder ligger VA-ledningene fremdeles synlige, og entreprenøren er i gang med å dekke til disse. For ledningene oppover fjellsiden på fastlandet vil entreprenøren leie inn industriklatrere for å dekke til disse ledningene, slik at dette blir gjort på en sikker måte. Entreprenøren har fått tilkjørt 2 containere som de nå fyller opp, slik at området vil være ryddet for søppel før påske.

Merk forøvrig at det på Ildjernet nå også pågår et prosjekt for fornyelse av strømnettet, hvor Viken Energimontasje på vegne av netteier Norgesnett monterer ny høyspenttrase med tilhørende nettstasjon.

Over påske vil entreprenøren starte monteringen av brakett til vannmåler, samt stoppekran og tilbakeslagsventil. Dette betyr at de må gjøre avtale med hver enkelt for å komme inn i kjellere og andre steder hvor dette skal monteres innendørs. For de som skal utover i påsken vil det kunne være en god ide å avtale overlevering av nøkkel med entreprenøren allerede nå.

Vi avventer ennå en stund med å kalle inn neste innbetaling, da VA-laget foreløpig har tilstrekkelig likviditet til å betale faktura for utført arbeid så langt. Vi tror ikke det vil være behov for medlemsinnbetalinger hverken i april eller mai, men vi vil komme tilbake til dette i god tid før neste innbetaling.

Sist, men ikke minst: Husk årsmøte den 26. mai! Vi kommer tilbake med mer informasjon om dette, men reserver dagen!