Status pr. uke 47

Fremdriften i prosjektet er pr. ultimo november i henhold til hva vi har planlagt, og det samme gjelder kostnadene relatert til selve anleggsprosjektet som ligger på budsjett så langt.

Vi må imidlertid være forberedt på at VA-laget vil få noe økte kostnader knyttet opp mot tilkobling til strømnettet, da Norgesenergi er nødt til å bygge ut nettet med ny høyspentledning og transformator for å kunne levere det vi trenger av strøm. VA-laget venter derfor å motta et tilbud fra Norgesenergi på tilknytningsavgift for dette. Tilknytningsavgiften beregnes utfra VA-lagets andel av nettudvidelsen sett i forhold til vårt strømabonnement. Vi regner ikke med at dette blir en vesentlig kostnadsøkning for VA-laget, basert på indikasjoner fra netteier forventer vi en kostnadsøkning i størrelsesorden rundt 3%.

VA-laget begynte denne uken med sjøarbeider, i likhet med Nesodden kommune som denne uken gjenopptok sjøarbeidene der de slapp før sommerferien.

Som en følge av det kommunale anlegget er nå ca. halve Kavringstrand brygge revet, og de har sprengt nedover for å få plass til pumpesump og kummer som skal knyttes til pumpestasjonen. De kommende ukene vil kommunens entreprenør støpe ny bryggefront før kummer og rør etableres, og de vil deretter støpe nytt dekke og montere overbygg. Kommunens opprinnelige plan var å være ferdige før jul, men de styrer nå mot å bli ferdige innen utgangen av januar 2019.

Som nevnt er også VA-laget i gang med sjøarbeider, og hovedstrekk er nå lagt fra Sutern og nordover, mens vi til uken starter på hovedstrekket fra Ildjernet og mot fastlandet.